catalogul Panouri Solare Cum funcționează panourile solare? Cum sunt radiațiile solare în România? Unde merită să instalezi un sistem cu panouri solare? Descărcați gratuit catalogul nostru pentru a afla răspunsurile la întrebările de mai sus și multe alte informații utile. Totodată vă vom trimite periodic informații despre promoții, programul Casa Verde prin e-mail.

Pentru a accesa catalogul, va rugam sa completați câmpurile de mai jos.
Nume:
Email:

 
Instalatii
Panouri solare termodinamice in Romania
Home Energii Regenerabile Poze montaje Intrebari frecvente Scheme de montaj Contact

Ce castig daca cumpar panouri solare? In cat timp imi recuperez investitia?

  « înapoi «

costuri panouri solare

De multe ori apare intrebarea ca ce castig investind in panouri solare? In cat timp imi recuperez investitia?

 Panourile solare termice se pot folosi de obicei pentru:

- a obtine apa calda menajera

- a obtine un aport la incalzire

- pentru a incalzi piscina (case particulare, pensiuni, hoteluri, moteluri etc.) .

E cert ca investitia va costa, si nu putin, dar nici un sistem de incalzire nu e pe gratis, si investitia nu se face pe un an de zile ci pe termen lung. Putem sa folosim cazane pe lemne, pe peleti, sau pe combustibil gazos sau curent electric pentru incalzirea apei, un lucru este cert, faceti doua investitii:

- Echipamentul, sistemul de incalzire - investitie unica, necesita doar intretinere

-Combustibilul - cheltuiala continua, la preturi crescande. Pana unde????

Daca vreti sa investiti intr-un sistem de incalzire cu panouri solare, faceti o singura investitie:

- Echipamentul necesar – sistemul de panouri solare, costuri de intretinere minime

- Combustibilul - energia solara este GRATUITA si NELIMITATA.

Sistemul de incalzire deja exisent poate fi folosit in continuare, noul sistem cu panouri solare vine doar in completarea celui existent. Practic cele doua sisteme se pot lega, si unele componente de exemplu stocatoarele de apa calda existente boilere, puffere in general se pot folosi si cu panouri solare fara a mai fi necesara achizitionarea de noi rezervoare, reducand astfel pretul de achizitie a unui sistem de panouri solare.

Pana aici am putea spune, totul e roz si frumos, dar atunci ar insemna ca acesta este sistemul de incalzire perfect si ideal. Nu este chiar asa.

Cum am mai amintit anterior sistemele de panouri solare, cu combustibilul energia solara care este gratuita cu costul de 0 Ron/KWh, e si gratuita si ecologica, nepoluanta si nelimitata, dar totusi depinde de ceva si anume de conditii meteorologice, de anotimpuri, de lunile anului, mai exact de pozitia Soarelui fata de Pamant. Asta insemnand ca soarele nu bate tot anul cu aceeasi intensitate, ca urmare nici sistemele de panouri solare nu functioneaza tot timpul, sau nu la randamentul maxim.

E cert ca panourile solare cu tuburi vidate, si intr-o zi insorita de iarna, cu temperatura exterioara de chiar -20⁰C, poate sa va incalzeasca apa din boiler chiar si pana la 50⁰C, dar nu fiecare zi de iarna e super insorita.

Tocmai din aceasta cauza panourile solare se folosesc in completarea unui alt sistem de incalzire, regland in asa fel automatizarile incat in conditii favorabile sa functioneze la randamentul maxim.

Ce inseamna in cifre exacte folosirea panourilor solare?

Dupa multe calcule facute si niste statistici majoritatea producatorilor respectiv institutiile de certificare a calitatii produselor au cazut de acord ca un sistem de panouri solare construit cum trebuie, ne poate economisi din cheltuielile de producere a apei calde menajere intre 50-70% in medie pe an, acesta insemnanad ca in lunile de vara poate acoperi chiar 100% din necesitati, iar iarna mai putin, astfel media ajungand la aprox.50-70% pe an. La capitolul aport la incalzire treaba sta altfel: in cazul unui sistem de incalzire prin pardoseala sau prin perete sistemul functioneaza foarte eficient, explicatia fiind ca in cazul acestor sisteme de incalzire apa care circula in sistem trebuie incalzita la 30-50⁰C, la care panourile solare cu tuburi vidate pot sa faca fata si iarna, dar mai ales toamna si primavara, producand o economisire de aprox. 50%.

In cazul sistemului de incalzire prin calorifere (tipurile mai vechi) unde apa care circula in sistem trebuie sa fie la 60-80⁰C, sistemul prin panouri solare poate sa aduca un aport mai mic undeva la 30-40%, sau poate si mai putin.

Cam toti expertii sunt de acord ca un sistem de panouri solare prin economisirile facute folosind combustibilul gratuit energia solara isi recupereaza pretul in termen de 5 ani in medie, pentru sistemele care sunt folosite pentru obtinerea apei calde menajere. In cazul sistemelor care se folosesc si pentru obtinerea unui aport la incalzire termenul de recuperare a investitiilor este mai lung si difera in functie de sistemul de incalzire folosit si de combustibilul folosit in acesta. Recomandarea in cazul sistemelor mai mari ACM + aport la incalzire este, ca aceste sisteme sa fie folosite la randamentul lor maxim tot anul, pentru a recupera cat mai rapid cheltuielile. De exemplu daca la un asemenea sistem mai exista si posibilitatea de a incalzi o piscina mai mica, pe care oricum ati incalzit-o prin alte metode si pana acum, atunci cheltuielile de investitie cu panourile solare le veti recupera mult mai rapid.

Dar sa facem niste calcule!

Investitii in panouri solare in cazul unei case de 130 m2, familie 4 persoane.apa calda menajera cu panouri solare

Consum mediu de apa calda 50 l/persoana /zi – 200 litri apa calda /zi/familie

Modalitati actuale de incalzire a apei calde menajere: prin boiler electric. Costurile anuale cu energia electrica 1000 RON.

Sistemul de incalzire a casei cu cazan pe lemne - varianta ieftina, fara automatizari. Costurile anuale cu incalzirea casei, in sezon 6 luni, 3 camioane de lemne, 1200 RON/transport + alte cheltuieli (taiat, depozitat etc.), total 4000 RON/an.

Recomandare: sistem de panouri solare cu tuburi vidate,set de 4 panouri de 30 de tuburi, cu boiler 200 litri pentru ACM si un puffer de 300 litri pentru incalzire, cu automatizare, cu montaj cu tot, TVA inclusiv 6164 EUR.

Lucrand cu cota de 70% - economisire in obtinerea apei calde menajere 1000 RON *70%= 700 RON/an

Lucrand cu cota de 30% - economisire la incalzirea casei – 4000 ron * 30%= 1200 RON/an

Total economisiri pe an 1900 RON, adica aproximativ 462 EUR

castig de bani cu panouri solare costuriDECI, acesta inseamna ca economisind 462 EUR/an cu panouri solare in termen de 13.34 ani am si recuperat investitiile facute dupa care folosesc sistemul pe GRATIS. Suna bine nu?

In acest exemplu daca calculele sunt facute cu peleti, incalzirea cu cazan prin peleti, atunci costurile incalzirii se ridica la circa 300 EUR/luna in medie, pe 6 luni, acesta insemnand costuri cu incalzirea de 1800 EUR/an. Astfel economisirile cu panouri solare vor fi in jur de 710 Eur an, ceea ce inseamna recuperarea investitiilor in 8.68 ani.

Investitii cu panouri solare –in cazul unei pensiuni

Consum de apa calda: 10 camere cu 2 paturi, 20 turisti *50 l/zi, spalat vase, gatit etc. consum total zilnic 1200 litri

Costurile de obtinere a apei calde menajere lunar actualmente 1000 Ron – boiler electric

Sistemul de panouri solare recomandat: 5 panouri a cate 30 de tuburi vidate, cu automatizare, boiler de 1500 litri, manopera – total costuri inclusiv TVA – 6620 EUR.

Calculand costurile totale anuale de obtinere a apei calde menajere 2918 EUR, si cu o economisire de 70% in obtinerea apei calde menanjere cu panourilor solare doar in sezon (deci vara-primavara cand panourile pot sa satisfaca nevoile chiar in proportie de 100%), pe o perioada 6 luni, vom obtine o economisire de 1021 EUR pe 6 luni – presupunand ca pensiunea functioneaza doar vara.

Acesta inseamna ca vom reusi sa recuperam investitiile facute in panouri solare in 6.48 ani, dupa care sistemul functioneaza pe gratis.

Calculele de mai sus sunt estimative si difera de la caz la caz in functie de modul de utilizare, doar pentru apa calda menajera sau si aport la incalzire sau incalzirea piscinelor, respectiv in functie de sistemul de incalzire si combustibilul folosit. Noi aici am lucrat cu cazuri concrete, dar toata lumea poate sa faca calcule si sa se convinga, de avantajul si economisirile care pot fi facute prin panouri solare.

ce castig cu panouri solare In cazul in care doriti sa aflati informatii concrete despre panouri solare sau vreti sa va prezentam o simulare cu grafice si date exacte pe cazul dumneavoastra va rugam sa ne contactati pe info@profi-solar.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

 

montare-panouri-solar Montare si transport

panouri solare
oriunde in tara
termen 1 - 7 zile
garantie-panouri-solar GARANTIE pe produse
solare si montaj
2 -10 ani in functie
de tipul produsului
 
      Valid XHTML 1.0 Transitional
www.profi-solar.ro 2010 © programed by Lokopi Web